Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Där alla tänker olika tänks det mycket mer

För några dagar sedan så delade vi ett bra debattinlägg från Dagens Industri. Det var nio VD:ar från några av Sveriges största  företag som berättade hur de, inspirerade av Swedbanks satsning Äntligen jobb, bestämt sig för att genomföra ett liknande projekt för att bli bättre på att hitta rätt kompetens hos invandrare.

Precis så har vi också jobbat när vi genomförde en liknande satsning för några år sedan. Vi gick från 3 till 33% utrikes födda. Vi gjorde det inte för att vara snälla, utan för att det gör oss till ett bättre företag. Det har gett oss en bredare kompetens och gjort oss bättre rustade. För som vi brukar säga; där alla tänker olika tänks det mycket mer.

Kränkande kommentarer

I kommentarsfältet på inlägget fanns snabbt många konstruktiva kommentarer, men också många bedrövliga. Vi välkomnar debatt och oliktänkande. Däremot accepterar vi inte kränkande, rasistiska eller lögnaktiga kommentarer. De raderar vi.

Yttrande- och åsiktsfriheten är grunden för ett demokratiskt samhälle. Men rätten att fritt uttrycka sin mening  utövas under särskilt ansvar, exempelvis av hänsyn till andras fri- och rättigheter. Det fria ordet kan orsaka skada, till exempel genom att upplevas som kränkande, hetsa till diskriminering eller våldshandlingar. Yttrandefriheten har med andra ord vissa gränser.

Allas lika värde

För oss som jobbar med människor från hela världen, både som medarbetare och deltagare, är det viktigt att jobba aktivt för ett tydligt arbetsklimat. Alla ska veta vad som gäller. Det finns samlat i vår likabehandlingsplan. Den gäller överallt; i våra lunchrum, klassrum, på ledningsmöten och i sociala medier. Vi hoppas att du också uppskattar detta.

Nu önskar vi alla en härlig sommar. Kom i skön stämning med Dani M:s Det nya Sverige!