×
 

3

Du lämnar nu webbplatsen och omdirigeras till:

Avbryt för att återgå till webbplatsen.

AcadeMedia United på rulle runt Vättern

I årets upplaga av Vätternrundan stod team AcadeMedia United på startlinjen. Från Eductus ingick Jenny Eneroth i laget som avslutade loppet på tiden 8:42! ”Det var en magisk cykling” säger Jenny.

Kl 02:30 samlades team AcadeMedia United för att lägga upp taktiken för det 30 mil långa loppet. I laget ingick för utom Jenny som är skolledare i Jönköping även Jens Eriksson, segmentschef för gymnasiet, Mirco Andreani, lärare på KUI och Jimmy Wentzell, rektor på Drottning Blanka.

Vi bad Jenny berätta om loppet:

Vilken natt och dag det blev, jag är fortfarande lycklig och en aning trött efter en magisk cykling runt Vättern tillsammans Academedia United. Vi var fyra i cyklister i vårt lilla lag. Men vilket litet gäng!

Vi cyklade mot Jönköping i hög fart med ett tiotal andra cyklister. Tror sällan jag sett Vättern så spegelblank. Vädret var perfekt! I Kaxholmen stod tre av mina kollegor i den härliga uppförsbacken och hejade på oss och i Gisebo fick vi langning och mer hejarop av AcadeMedias VD Marcus Strömberg. Så tacksam för detta!

Med ny energi gick det helt plötsligt i en rasande fart och vi hamnade i två olika klungor. I Bankerydsbacken cyklade dock jag och Jens ikapp Jimmy och vi kunde hålla ihop till Aspa. Där fick Jens tyvärr problem med cykeln och vi tappade honom när hans kedja hoppade av.

Jimmy och jag cyklade på och kom in i mål med en tid på 8.42. Mirco som vi tappade i Jönköping rullade in ett par minuter innan och Jens någon timma efter. Verkligen tacksam för denna upplevelse! Vilket gäng! Och vilken tur!

Cykelförhållandena kunde inte varit bättre.
1 / 3
Målgång i Motala.
2 / 3
Nöjd med en tid under nio timmar.
3 / 3