Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Barn- och fritidsutbildningar på Eductus

En utbildning till barnskötare eller elevassistent ger dig kunskaperna för att arbeta med vår framtid – våra barn och ungdomar. Var med och påverka genom att skapa en trygg och stimulerande miljö för dem.

Vi erbjuder flera gymnasiala yrkesutbildningar inom barn och fritid. I utbildningarna är människors lärande och växande, samarbete och kommunikation samt möten mellan människor centralt. Stor vikt läggs vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. Låter det som något för dig?

En utbildning inom barn och fritid är en snabb väg till jobb. Behovet av barnskötare. personliga assistenter och elevassistenter finns i stort sätt över hela landet. Läs mer om de olika yrkenas framtidsutsikter på Arbetsförmedlingens webbplats.

Klicka på orten nedan för mer information om utbildningarna.

Barnskötare – pedagogisk verksamhet

Vill du arbeta som barnskötare? I så fall är utbildningen inom barn och fritid – pedagogisk verksamhet intressant för dig. Barnskötarens uppgift är att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse på förskolan under den tid då deras föräldrar arbetar. Att ge omsorg, leka och vara utomhus är viktiga delar av jobbet. Som barnskötare ansvarar man tillsammans med förskolläraren för barnen.

Elevassistent

Vill du arbeta med barn som behöver extra stöd i skolan? I så fall är utbildningen till elevassistent inom barn och fritid intressant för dig. Utbildningen är mellan 65 – 80 veckor lång. Praktiska moment på en arbetsplats ingår i utbildningen. Elevassistenter arbetar i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan till exempel vara elever med annat modersmål än svenska. Arbetsuppgifterna kan variera mycket vilket gör arbetet omväxlande. Jobbet kan ge mycket till den som vill arbeta med barn med behov av särskilt stöd.

Elever på barn och fritid berättar

17 december, 2019

Vill du studera till barnskötare eller elevassistent? Ansök senast 19 januari!

Vill du börja studera i vår? Då ska du ansöka nu! Ansökningen till våra yrkesutbildningar i Stockholm stänger den 19…

9 maj, 2018

Barnskötarutbildningen gav jobb direkt

Bristen på utbildad personal inom barn- och fritidsområdet är stor i Sverige. Den som väljer att utbilda sig till barnskötare…

Visa fler

#barnochfritid