Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Eductus Avesta

Vi på Eductus har arbetat i mer än 20 år med arbetsmarknadsinriktad verksamhet samt kommunal vuxenutbildning. Vi har kontakter med det lokala näringslivet och ett stort kontaktnät bland arbetsgivare och organisationer. Hos oss på Eductus i Avesta kan du studera Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande ämnen och Samhällsorientering.

Vi erbjuder dig som är nysvensk eller dig som vill utveckla dina språkkunskaper möjlighet att studera i en inspirerande, målinriktad och elevanpassad undervisning. Våra utbildningslokaler finns  på Kungsgatan 13, (3 trappor) i Avesta.

Svenska för invandrare (SFI)

SFI är en grundläggande utbildning i svenska för vuxna som inte har svenska som modersmål. Svenska för invandrare är en del av kommunal vuxenutbildning där dina behov är utgångspunkt. Du studerar i din egen takt enligt din personliga studieplan. Hos oss får du lära dig svenska med stöd av kunniga lärare. Vi läser, skriver, lyssnar och pratar varje dag. Vi anpassar vår undervisning efter kursmålen och din nivå. Hos oss ska det vara roligt att lära sig svenska. Inom SFI finns tre olika studievägar. Du studerar på den studieväg som passar din utbildningsbakgrund och dina studiemål.

Samhällsorientering

Samhällsorienteringen är ett utmärkt tillfälle att komma in i det svenska samhället. Utöver information som berör hela Sverige så får du som deltagare även information om din hemkommun. Målet med Samhällsorienteringen är att du som deltagare ska förstå hur samhället fungerar och hur det är att bo i Sverige. Här får du lära dig om hur det svenska samhället är uppbyggt och om allt som du kan tänkas behöva ha med dig i ditt nya liv i Sverige.

Komvux

Vi erbjuder kurser inom grundläggande vuxenutbildning. Målet med vuxenutbildning är individuellt. En del vill få betyg för att kunna studera vidare. Andra har siktet inställt på jobb. Vilka mål du än har för dina studier, så stöttar vi dig hela vägen. Men allt hänger på dina egna mål och ambitioner. Vill du framåt så finns vi här!

Här hittar du hela vårt utbud av kurser och utbildningar >>

Kurser

Om du behöver utveckla färdigheter som du kan behöva i dina studier eller i arbetslivet, så kan vi erbjuda dig dessa kurser:

Tveka inte att kontakta oss för mer information. Varmt välkommen till oss på Eductus i Avesta!

Kontakt

    Jag samtycker till att angivna personuppgifter kommer att lagras av Eductus i syfte att besvara min fråga. För mer information läs här

Eductus Avesta

Eductus Avesta

Kungsgatan 13, 3 tr

774 30 Avesta

Telefon:

Öppettider: 8:00 - 17:00

Personal Avesta

Catherine Perlefelt

Skolledare
catherine.perlefelt@eductus.se
Avesta

Marit Isacsson

Administratör
marit.isacsson@eductus.se
010-142 12 99
Avesta

Nyheter/Blogg

30 juni, 2020

Avesta sticker ut – SFI-modell bidrar till lägre arbetslöshet bland utrikesfödda

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten bland utrikesfödda ökar på många platser i landet. Avesta frångår dock trenden…

 

11 mars, 2020

Asim förlorade synen i tonåren. Efter Sfi ser han fram emot att börja på folkhögskola.

För två år sedan, när Asim var 18 år, kom han till Sverige från Pakistan tillsammans med sin familj. Asim…

 

24 februari, 2020

Hoda tilldelas Sfi-lärarpriset av Sollentuna kommun

För sitt initiativ med tjejgruppen på Eductus i Sollentuna, där kvinnor från hela världen träffas en gång i veckan för…

Visa fler