Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ping Pong
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Är du tillräckligt skicklig pedagog för att vara lärare i Yrkessvenska?

Att vara utbildad pedagog innebär att jag bär med mig ett ”världsyrke” som är kompatibelt med de flesta andra yrken som finns runt om i värden. Jag menar, när är det inte bra att vara en pedagogisk bankman, en pedagogisk sjuksköterska, en pedagogisk kassör på ICA eller en pedagogisk pedagog? Nu är ju jag varken bankman, sjuksköterska eller kassör utan regionchef på Eductus i Stockholm. Eller, jag är en pedagogisk regionchef på Eductus. I min roll som regionchef lockas jag av att utmana min pedagogiska skicklighet i de forum jag rör mig i. Ofta handlar det då om att beskriva, berätta om och förklara olika saker. Precis det jag gjorde i klassrummet förut men med skillnaden att nu pratar jag om verksamhetsutveckling och andra strategiska spörsmål istället för litteratur och grammatik.

Pedagogisk skicklighet testas

Att arbeta som lärare inom Yrkessvenska sätter verkligen den pedagogiska skickligheten på prov. Du ska med din pedagogiska skicklighet som verktyg prata om saker du kanske inte vet så mycket om på en arena som du kanske aldrig varit på. Ja, det är faktiskt så det är.

Faktum är att uppdraget kräver att du redan från början är en skicklig pedagog. Utvecklingen kommer att komma automatiskt när du sitter tillsammans med deltagarna hos målarfirman ”Penseln” och ska förklara och lära ut ord som miljöfärger, torktid, säkerhet, penseldrag. Det du kan luta dig emot då är inte dina kunskaper i grammatik eller litteratur utan din pedagogiska skicklighet.

Det här är en svår utmaning som riktar sig till dig som redan är en skicklig pedagog och som drivs av att utmana dig själv i nya miljöer och som vill utveckla sin pedagogiska förmåga.

Antar du utmaningen?

Pia Alm Böö/pedagogisk regionchef Eductus Sthlm

Eductus driver på uppdrag från Arbetsförmedlingen yrkessvenska för personer med behov av språkutbildning. Deltagarna får här en utbildning i den specifika terminologi som används i den bransch eller det yrke som man söker arbete eller utbildning inom. Vi söker legitimerade lärare i svenska som andraspråk i hela landet. Läs mer på eductus.se/jobb.