Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Hästdrömmar

Stephanie Brorsson har alltid älskat hästar. Hon hade många tankar och idéer kring hur hon skulle kunna arbeta med sitt största intresse. När hon kom till Eductus behövde hon stöttning på vägen mot att realisera sina drömmar och någon att bolla sina idéer med. Med hjälp av en coach kunde hon tydligt definiera sina mål. Det blev vändpunkten.

– Jag gick en 3-årig Naturvetenskaplig linje med hästinriktning. Efter det jobbade jag med hästar både här i Sverige och utomlands. Efter en tid föddes tanken på att komma hem och starta eget företag. Det har blivit lite ströjobb här och var, bl a på min hemmaklubb. Min dröm är att starta eget företag inom hästhållning. Jag ser mitt framtida företag på egen hästgård med inriktning träning, försäljning och utbildning av ridhästar. Men även hålla träningar för ungdomar och vuxna. Cafédel med butik och försäljning av hästtillbehör skulle också vara roligt.

Någon som lyssnade på mina tokiga idéer

Detta är min dröm. Jag började leta efter någon att bolla min idéer med och fick tips om Eductus. Där kunde jag få individuellt coachningsstöd och föreläsningar med sikte på att starta eget företag. Detta blev en vändning. Kände redan efter några individuella träffar att jag blev sedd och äntligen någon som såg och lyssnade på mina tokiga idéer.

Min coach är ett positivt stöd

Jag har också fått med mig att ingenting är omöjligt. Det ”omöjliga” tar bara ibland lite längre tid. Men jag har inte bråttom. Jag har mina mål och dom ska jag nå! Eductus får mig tänka positivt och släppa loss mina idéer och förverkliga det jag länge drömt om. Så idag har jag påbörjat min utbildning till C-tränare som är förlagd på Flyinge och Strömsholm. Jag har en egen häst och snart 3 inhyrda hästar som jag ska träna och rida in och förhoppningsvis tävla framgångsrikt med. Jag har kommit med i klubbens satsning mot lag-SM 2016 och jag vikarierar ett par eftermiddagar/kvällar i veckan som stall- och ridinstruktör hos Ryttarkamraterna i Finspång.

Jag träffar regelbundet min coach för positivt stöd och avstämning inför framtiden. Mina konkreta och långsiktiga mål är att starta mitt egna företag till början av nästa år (2016) och ta emot fler hästar för utbildning. Jag kommer även satsa på att få en plats i Lag-SM i Värmland i augusti med mina lagkamrater. Det var 15 år sedan vi tog medalj och ens hade ett lag med i ett mästerskap. Men mina största mål och drömmar är att rida Lövsta Future Challenge innan jag fyller 25 år och lite längre fram att rida de stora mästerskapen.

Fortsätter att arbeta hårt

Allt ovan är genomförbart, framförallt med det stöd jag får från min coach från Eductus. Jag kommer fortsätta arbeta hårt. Förutom mina jobb som stall- och ridinstruktör och andra extrajobb så kommer jag att leta sponsorer som vill satsa en peng på mig och min karriär med hästar. Sponsorer är även välkomna till dressyrlaget då vi gör en storsatsning mot SM som sätter oss, vår klubb och Finspång på kartan.

Jobba hårt, tänk positivt och vilja att utvecklas är mitt motto! Och fokus på framtiden såklart!

Tack för att du delade din historia och stort lycka till på din fortsatta väg mot drömmen!