Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Ny karriär vid 60

Jan hade varit arbetssökande i 2,5 år när han började hos oss på Stöd och matchning. Detta är en historia om en fantastisk man som med en stor portion ödmjukhet fixade jobb och en ny karriär.

Stöd och matchning var inte Jans första kontakt med Eductus. Han hade redan tidigare gått en Starta eget-utbildning, men också upptäckt att vägen till eget företag var ganska lång. Jan Torstensson är 60 år och bor i Alingsås. Efter 2,5 års arbetssökande fick han äntligen jobb på Saab Surveillance via bemanningsföretaget Speed.

Jan fick upp ögonen för Saab Surveillance och Speed när han läste en annons i Alingsås-Tidningen.

– Jag läste först en annons i Alingsås-Tidningen från Speed. Min coach på Eductus hade en kontakt på Speed så jag kom snabbt ”till”. Jag var på två intervjuer Det tog dock lång tid innan 2:a intervjun och då gällde det att visa sig intresserad och höra av sig flera gånger, berättar Jan.

Fundera över dina styrkor i arbetet

Som arbetssökande är det viktigt att fundera över sin kompetens. Många som söker jobb har jobbat ett helt yrkesliv utan att egentligen reflektera över sina styrkor i arbetet. Lyft de erfarenheter du fått genom åren.

– Mitt bästa tips till andra arbetssökande är att vända och vrida på den kompetens och erfarenhet man har, säger Jan. Försök hitta nya infallsvinklar. Kanske en annan bransch? Eller söka en bransch man varit i tidigare, fast det kanske var ett tag sedan.

– Det känns väldigt bra att vara på banan igen. Skönt att slippa kolla på platsannonser och hela tiden fundera på hur man ska gå vidare, väga olika alternativ för och emot. Och det är gôtt att det kommer in en lön på kontot istället för bidrag säger Jan med ett skratt.

”Många idéer om hur man kan gå vidare”

Vi passade på att fråga Jan om han kunde rekommendera Eductus till andra arbetssökande.

– Ja, det kan jag. Jag tycker att medarbetare på Eductus är engagerade, kunniga och entusiastiska. Vill en väl och har många idéer om hur man kan gå vidare.

 


Söker du jobb och vill läsa mer om att skriva CV, personligt brev och fördelarna med praktik? Vi delar med oss av våra bästa jobbsökartips här.