Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Omniway
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Nyanlända lärare går via Eductus till universitetet

Vi har under de senaste fyra månaderna undervisat en grupp nyanlända elever i yrkessvenska. Eleverna går ett specialanpassat snabbspår för nyanlända lärare. På måndag kommer de att fortsätta vidare till universitetet för att komplettera sina lärarutbildningar och förhoppningsvis snart kunna börja arbeta som lärare i Sverige. När eleverna kom till oss på Eductus hade de väldigt begränsade kunskaper i svenska och målet med kursen blev att de så snabbt som möjligt skulle lära sig så mycket svenska som möjligt. Samtidigt skulle de introduceras till det svenska skolsystemet och begrepp som används i samband med det.

– Det har varit en stor utmaning, för mig som lärare, men framförallt för eleverna. Men vilken klass, säger Sara Widell, lärare i Yrkessvenska i Stockholm. De har ambitiöst och ivrigt tagit till sig allt som kommit i deras väg och det är fantastiskt att se hur långt de har kommit på den här korta tiden! Den här sista veckan har de fått testa sin svenska genom att planera och hålla lektioner för sina klasskamrater. Det är med stora förhoppningar och även lite vemod som jag på fredag säger adjö till eleverna och önskar dem lycka till på sin fortsatta väg mot lärarlegitimationen. Sverige behöver fler lärare som dem!

Stort grattis och varmt lycka till önskar vi på Eductus dessa blivande lärare. Ni har en viktig uppgift att fylla!

Är du nyfiken och vill veta mer om snabbspåret för nyanlända lärare? Kontakta Natasja Kanth, 0767-86 84 34. Läs mer om yrkessvenska här.