Eductusportalen
Söker du nytt jobb? Oavsett om du är arbetslös idag, eller har ett jobb men vill vidare så kan vi hjälpa dig.
Vi har även korta och effektiva arbetsmarknadsutbildningar.
 

Skolledare/lärare i svenska som andraspråk grund

Skolledare/lärare i svenska som andraspråk grund

Är du nyfiken på skolledaruppdraget? Är du behörig lärare i svenska som andraspråk? Vill du vara med att leda och utveckla vår nya skola i Östersund? Om du svara ja på dessa frågor kan du vara den vi söker.

Tjänsten är en kombinerad tjänst där det ingår att ha skolledaransvaret och att undervisa elever. Fördelningen av arbetsuppgifterna kan komma att förändras om verksamheten växer.

Som skolledare på Eductus arbetar du nära personal, elever och kund. Du har helhetsansvar för skolans alla delar inklusive personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du är en närvarande chef som är en förebild när det gäller att arbeta utifrån Eductus värdegrund. Tillsammans med personalen utvecklar du verksamheten och driver den i en positiv anda med tydligt mål.

Som lärare inom vuxenutbildningen är det din uppgift att leda och undervisa kursdeltagare från många länder och kulturer. I arbetsuppgifterna ingår att planlägga, dokumentera och genomföra utbildningar i enlighet med de anvisningar som finns inom Skolverkets kursplaner och inom Eductus samt fortlöpande hjälpa deltagarna. Det är därmed mycket viktigt att ha god pedagogisk förmåga och att tycka om att lära ut. Samtidigt är det av central betydelse att vara närvarande för samtliga deltagare i kurserna, vilket betyder att vara tillgänglig och hjälpa dem i deras studier.

Din profil

 • Du delar vår värdegrund och vill arbeta utifrån den 
 • Du har goda kunskaper om det svenska utbildningssystemet och om vuxenutbildning
 • Du är en van datoranvändare som snabbt kan lära dig ny programvara
 • Du duktig på att organisera och planera din tid samt motiveras av att stödja och leda människor
 • Du har ett mycket bra tålamod, ett starkt engagemang och en god människokännedom
 • Behörighet/legitimation i svenska som andraspråk.
 • Har kunskap och insikt om styrdokument, regler, metoder och rutiner inom vuxenutbildning
 • Har erfarenhet av att driva och leda utvecklingsarbete inom vuxenutbildning

Formell kompetens/arbetslivserfarenhet

 • Behörig examinerad lärare för gymnasiet. Behörighet i svenska som andraspråk (60p gamla eller 90hp nya) och svenska (90p gamla eller 120hp nya)
 • Dokumenterad erfarenhet av vuxenutbildning
 • Kunna använda digitala hjälpmedel i undervisningen och är intresserad av att utvecklas i det
 • Ha förmåga att individualisera undervisningen och utgår från varje individs tidigare erfarenhet, behov, förutsättningar och mål

För att trivas hos oss behöver du tycka om att vara flexibel och se utmaningen i att arbeta i en organisation som strävar efter att hela tiden utvecklas och bli bättre. Du behöver vara lösningsfokuserad och kunna hantera ett situationsanpassat ledarskap. Självklart är du utåtriktad och har förmågan att nå ut till elever, personal och kund. Och inte att förglömma – det är också viktigt att du vill ha roligt på jobbet!

Hur vi rekryterar?

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, ålder, funktionsnedsättning och kulturell bakgrund. Vi lägger också stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten.

Det är viktigt för oss att du identifierar dig med vår gemensamma värdegrund: Resultat. Engagemang. Nytänkande. Tydlig.

Placering

Östersund

Anställningsform

Tillsvidare anställning, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Almega Utbildningsföretagen och fackförbunden Unionen/SI.

 

Sista ansökningsdag

2017-02-28

Mer information/kontaktperson

Frågor om tjänsten besvaras av Ingrid Göransson-Rosell, 063-19 93 72

Ansökningsförfarande

Vi tar enbart emot ansökningar via ansökningslänken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Eductus grundades 1991 och är idag ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har cirka 600 medarbetare på 70 orter runt om i Sverige. Vi ger människor utveckling och jobb genom utbildning, coachning och matchning.

Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. Det är så vi skapar samhällsnytta. Nu välkomnar vi nya medarbetare som vill utveckla Eductus i samma anda. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige

Sista ansökningsdag 2017-02-28

Fakta om jobbet

Kommun

Östersund

Sista ansökningsdag

2017-02-28

Kontaktperson

Ingrid Göransson Rosell